jueves

Calamares á feira

Calamares á feira 

                                                                                
Ingredientes:
  • 400 grs. de calamares
  • 400 grs. de patacas
  • 2 culleradas sopeiras de aceite
  • Pemento doce e/ou picante
  • Loureiro 
  • Sal          
  •  
  •  
  •  
  • Instrucións:

    Póñense a coce-las patacas en auga con sal e unha folla de loureiro (optativo). Mentres, nunha tarteira cun pouco de aceite saltéanse os calamares limpos e troceados. Sazónanse, tápanse e déixanse facer a lume mediano-lento ata que estean tenros.
    Unha vez cocidas as patacas dispóñense nunha fonte xunto cos calamares. Empóanse con pemento, que pode ser doce, picante ou unha mestura dos dous, e réganse cun chisco de aceite de oliva.
                                                                                                                                                                                                                                                                   

No hay comentarios:

Publicar un comentario