Temporada: Todo o ano
Persoas: 2
Ingredientes:
- 200 grs de carne de tenreira
- 200 grs de carne de porco
- 3 dentes de allo
- 2 cebolas
- 2 ovos
- Leite
- Fariña
- Pan relado
- Perexil picado
- 1 cenoria
- 1 pemento vermello
- 3 tomates
- Viño branco
- Ourego
- Sal
- Azucre
- Aceite de oliva
- Instrucións:
- Para prepara-las albóndegas faise un picadiño coas carnes, 1 cebola, 1 dente de allo, o perexil picado, os 2 ovos, un chorriño de leite e pan relado. Envólvesen en fariña, frítense e resérvanse. Nunha tixola prepárase a salsa de cinco verduras: 1 pemento vermello, 1 cebola, 1 cenoria e 2 dentes de allo. Antes de engadi-los 3 tomates pelados e limpos de pepiñas, incorpórase unha cullerada de fariña, viño branco e sal e, xa cos tomates, unha pizca de azucre. Déixanse cocer tódalas verduras 15 minutos e logo se trituran e colan. Na salsa resultante, que se condimenta con ourego, cócense as albóndegas de 20 a 25 minutos. Sérvense acompañadas de patacas fritas ou de macarróns cocidos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario